Permis Conducere Alte Aspecte Art 25, 26, 27, 28 - Cap 3 Sec 2 - Codul Rutier Nou

Art.25.

(1) Pentru conducatorii de autovehicule sau tramvaie care au o vechime mai mica de un an de la obtinerea permisului de conducere se stabilesc prin regulament reguli suplimentare de circulatie.
(2) Autovehiculele conduse de persoanele prevazute la alin.(1) vor purta un semn distinctiv, în conditiile stabilite prin regulament.

Art. 26.

Proprietarii sau detinatorii mandatati de autovehicule care efectueaza transport public de persoane sau de marfuri periculoase sunt obligati sa asigure testarea anuala a conducatorilor de autovehicule atestati profesional, în scopul însusirii corecte si al respectarii de catre acestia a dispozitiilor
legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice.

Art.27.

(1) Persoanele care îsi stabilesc domiciliul ori resedinta în România pot solicita obtinerea permisului de conducere la autoritatile competente pe a caror raza îsi au domiciliul sau resedinta, în conditiile prevazute la art.24 alin.(1) si (6).
(2) Cetatenii români cu domiciliul în strainatate pot solicita în România obtinerea permisului de conducere la autoritatile competente pe a caror raza îsi au locuinta detinuta în proprietate sau închiriata. În sensul prezentei ordonante de urgenta, locuinta din România a cetateanului român cu domiciliul
în strainatate se considera resedinta.
(3) abrogat
(4) Se interzice detinerea simultana a doua permise de conducere nationale.

Art.28.

Evidenta permiselor de conducere retinute si a sanctiunilor aplicate conducatorilor de autovehicule sau tramvaie se tine de catre politia rutiera pe a carei raza titularii îsi au domiciliul sau resedinta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu