Anularea permisului de conducere Art 203, - Cap 7 Sec 2 SubSec 3 - Regulament Rutier

Art. 203

(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevazute la art. 114 alin.
(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata fapta, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitiva, dispusa de o instanta din România;
b) de seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în baza unei hotarâri judecatoresti ramase definitiva, pronuntata de catre o autoritate straina competenta, pentru o infractiune savârsita de titular pe teritoriul statului respectiv, daca pentru fapta savârsita legislatia româna prevede aceasta masura.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unui certificat de deces.
(3) Masura anularii permisului de conducere se comunica, în termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situatiile prevazute la alin. (1).
(4) În termenul prevazut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul politiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competenta care l-a eliberat, în vederea efectuarii mentiunii în evidenta.