Masuri tehnico-administrative si Sanctiuni Contraventionale Art 97 Cap 7 - Noul Cod Rutier

Art.97.
(1) Pe lânga sanctiunile contraventionale, politistul rutier dispune
, în cazurile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, si una dintre urmatoarele masuri tehnico-administrative:
a) retinerea permisului de conducere si/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, dupa caz, a dovezii înlocuitoare a acestora;
b) retragerea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a placutelor cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare;
c) anularea permisului de conducere.
(2) Retinerea permisului de conducere ori a certificatului
de înmatriculare sau înregistrare se face de catre politistul rutier, odata cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) Perioada în care titularului permisului de conducere
i se interzice dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se considera suspendare, conform dispozitiilor art.96 alin.(2) lit.b).
(4) Retragerea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera daca titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce vehicule pe drumurile publice de catre o unitate de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizata în acest sens.
(5) Anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera pe a carei raza de competenta s-a produs una dintre faptele prevazute la art.114.
(6) Procedura aplicarii masurilor administrative se stabileste prin regulament.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu