Aplicare puncte de penalizare Art 204, 205, 206, 207, 208 - Cap 7 Sec 3 SubSec 1 - Regulament Rutier

Art. 204
(1)Când pentru fapta savârsita legea prevede si aplicarea punctelor de penalizare, agentul constatator are obligatia sa le înscrie în procesul-verbal de constatare a contraventiei.
(2)Procesul-verbal de constatare a contraventiei se trimite, în cel mult doua zile lucratoare de la data întocmirii acestuia, la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savârsita fapta.

Art. 205
Punctele de penalizare se înscriu în evidenta conducatorilor de autovehicule sau tramvaie de catre serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata fapta.

Art. 206
Când instanta competenta, prin hotarâre judecatoreasca ramasa irevocabila, a dispus anularea procesului-verbal de constatare a
contraventiei, serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savârsita fapta radiaza din evidenta punctele de penalizare aplicate.

Art. 207
Când un conducator de autovehicule, posesor al unui permis de conducere eliberat de catre o autoritate straina, savârseste o fapta pentru care legea prevede si aplicarea punctelor de penalizare,
procesul-verbal de constatare a contraventiei se trimite politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, pentru informarea autoritatii statului care a emis permisul de conducere.

Art. 208
Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul sa obtina, personal, la sediul politiei rutiere din judetul care îl are în evidenta, informatii cu privire la numarul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate.