Indicatoare Rutiere - Art 64, 65 Cap 4 Sec 2 - Regulamentul Rutier - Legislatie Auto Gratuita Online

Art. 64

Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt:
a)de avertizare;
b)de reglementare, care pot fi:
1.de prioritate;
2.de interzicere sau restrictie;
3.de obligare;
c)de orientare si informare, care pot fi:
1.de orientare;
2.de informare;
3.de informare turistica;
4.panouri aditionale;
5.indicatoare kilometrice si hectometrice;
d)mijloace de semnalizare a lucrarilor, care cuprind:
1.indicatoare rutiere temporare;
2.mijloace auxiliare de semnalizare a lucrarilor.

Art. 65

(1)Indicatoarele se instaleaza, de regula, pe partea dreapta a sensului de mers. în cazul în care conditiile locale împiedica observarea din timp a indicatoarelor de catre conducatorii carora li se adreseaza,
ele se pot instala ori repeta pe partea stânga, în zona mediana a drumului, pe un refugiu ori spatiu interzis circulatiei vehiculelor, deasupra partii carosabile sau de cealalta parte a intersectiei, în loc vizibil pentru toti participantii la trafic.
(2)Indicatoarele pot fi însotite de panouri cu semne aditionale continând inscriptii sau simboluri care le precizeaza, completeaza ori limiteaza semnificatia.
(3)Semnele aditionale se pot aplica pe panouri ce includ indicatoare ori chiar pe indicatoare, daca întelegerea semnificatiei acestora nu este afectata.
(4)Pentru a fi vizibile si pe timp de noapte, indicatoarele rutiere trebuie sa fie reflectorizante, luminoase ori iluminate.
(5)În locuri periculoase, pentru a spori vizibilitatea si a evidentia semnificatia unor indicatoare, acestea pot figura grupat pe un panou cu folie fluorescent-retroreflectorizanta cu reflexie ridicata. Aceste indicatoare pot fi însotite, dupa caz, de dispozitive luminoase.